Matematik

Skæringspunkt - vektorer!

25. oktober 2008 af Lemon2 (Slettet)

Jeg har fire punkter A (3,1) , B (8,4), C (3,9) og D (-2,6)

Jeg har så fundet arealet 40 af PARALLELOGRAMMET og vinklen A 104,4 grader. Men hvordan finder jeg diagonalernes skæringspunkt?? og vinklerne mellem diagonalerne i parallelogrammet?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2008 af peter lind

Skæringspunkterne mellem diagonalerne i et parallogram er midtpunktet af diagonalerne.  Skæringspunktet mellem diagonalerne er derfor middlværdien af koordinaterne af mostående hjørner.

Kaldes skæringspunktet for P kan vinklerne findes mellem for eks. vektorene AP og AB


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2008 af mathon

...eller
diagonal1 gennem A og C har ligningen
x = 3 med retningsvinkel 90°

diagonal2 gennem B og D har ligningen
(y-4)/(x-8) = (6-4)/(-2-8), som reduceres til

y = -0,2x + 5,6 med retningsvinkel tan-1(-0,2) = -11,3°

skæringspunkt S:
y = -0,2*3 + 5,6 = 5

S(3,5)

den spidse vinkel mellem diagonalerne (90°-11,3°) = 78,7°
den stumpe vinkel mellem diagonalerne (90°-(-11,3°)) = 101,3°


Skriv et svar til: Skæringspunkt - vektorer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.