Fysik

konstant accelereret bevægelse HJÆLP

26. oktober 2008 af Yndlingsbabe (Slettet)

Jeg har lidt problemer med en fysik opgave:
nogle der kan hjælpe mig?
Kroppens tyngdepunkt er i stående stilling omtrent navlehøjde.
En højdespringer kan i sit afsæt opnå en begyndelshastighed på 4,8 m/s i lodret retning.
Hvor højt når tyngdepunktet over jorden, såfremt det inden springet befinder sig 1,1 m over jordoverfladen?

Jeg har så brugt bevægelsesligningen for en konstant accelereret bevægelse
s(t) = -0.5*g*t^2 + v0*t + s0
og har prøvet at differentisere efterfølgende men jeg får ikke et rigtigt resultat eller nogen skæring.

Her er mine resultater
s(t)= 1,1 m+ 4,8m/s *t+½*9,82 m/s^2*t^2
differentseret får jeg 4,8+4,91*t ?
altså kan ikke få graferne til at skære hinanden så jeg må jo lave en fejl...
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af peter lind

Resultatet efter differentiationen bliver v=4,8-9,82*t (når du differentier t^2 skal du gange med 2, som ophæver ½). Resultatet er hastigheden i lodret retning, som er 0 i toppunktet.


Skriv et svar til: konstant accelereret bevægelse HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.