Matematik

første gang om parabler

26. oktober 2008 af caner18 (Slettet)

hej er der en som kan hjælpe med at løse 2 opg for det første gang jeg har om sådan nogle

1) en parabel skærer x-aksen i punkterne (-1,0) og (4,0) og y-aksen i (0,4) find en ligning for parablen?

2) vi har koefficienterne a=2 b=-5 og ligningen : 2x^2 - 5x + c = 0 ligningen skal have x=4 som den ene løsning hvilken værdig har c?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2008 af Isomorphician

1)Brug at forskriften for et andengradspolynomium kan skrives som:

y = a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne.

2) Indsæt 4 på x's plads og isoler c.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2008 af peter lind

1) De 2 første punkter siger at -1 og 4 er løsninger til andengradsligningen. Brug at så gælder y=a(x-x0)(x-1)  er en ligning for parablen med løsningerne x0 og x1. Sæt derefter det sidste punkt ind for at finde a.

2) Sæt x=4 ind i ligningen. resultatet skal blive 0.


Svar #3
26. oktober 2008 af caner18 (Slettet)

2)så jeg behøver vel ikke at finde c emn bare indsætte 4 ind ?

skal lige have en forklaing


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. oktober 2008 af peter lind

Du finder c ved at sætte 4 ind i ligningen. resultatet skal blive 0, så det giver en ligning til bestemmelse af c.


Skriv et svar til: første gang om parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.