Matematik

løsning af forholdsvis nem ligning!

26. oktober 2008 af bobbybabz (Slettet)

(x-2)2 = 3(x-2) Skal løses uden hjælpemidler.

Jeg er kommet så langt:
x2 + 4 - 4x = 3x -6 og så er jeg ret sikker på at jeg fucker det op når jeg isolerer x

x2 -4x = -4 -6 +3x <=>
x3 / x = 7 / -4 ?? her tror jeg så at den er gået galt? da jeg ved at resultatet er 2 og 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

x^2 + 4 - 4x = 3x -6

Læg 6 til på begge sider:

x^2 + 10 - 4x = 3x

Træk 3x fra på begge sider:

x^2 + 10 - 7x = 0

Løs som en sædvanlig andengradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

x2-7x+10=0 løs andengradsligningen mht. x


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2008 af peter lind

Træk i stedet alt over på venstre side. Resultatet er en andengrads ligning som du så må løse.

Lidt smartere Lad være med at kvadrer parantesen eller gang parantesen på højre side , men træk stadig alt over på venstre side. Du kan nu sætte( x-2) uden for en parantes.


Svar #4
26. oktober 2008 af bobbybabz (Slettet)

2. gradsligning selvfølgelig (: tak skal i have


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2008 af de_gale (Slettet)

(x-2)2=3(x-2)

<=>

(x-2)*(x-2)=3*(x-2)

<=>

(x-2)=3 , x-2 ikke = 0 <=> x ikke 2 (da man ikke må dividere med 0).

<=>

x=5,  x ikke 2.

Prøver nu at indsætte med x=2, for at se om den er en løsning:

(2-2)2=3(2-2)

<=>

02=3(0)

<=>

0 = 0.

Altså er x=2 også en løsning.

De to løsninger bliver derfor x=5 eller x=2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2008 af de_gale (Slettet)

Nå, så var der blevet svaret XD men det er nemmere ikke at gange parentesen ud, som du får at se..


Skriv et svar til: løsning af forholdsvis nem ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.