Matematik

y = b * a^x Hjælp

27. oktober 2008 af sira (Slettet)

Kolde drikkevarer i en ruf

Udklippet --> ...sætter man 33 cl øl, som er 25 grader varmt, i et 5 grader koldt køleskab, vil temperaturforskellen på øllet og køleskabet halveres for hvert 75 minut.

Når en varm øl sættes ind i et køleskab, nærmer øllets temperatur sig med tiden til køleskabets temperatur. Det oplyses, at temperaturforskellen mellem øl og køleskab kan beskrives ved modellen y = b · ax, hvor y er temperaturforskellen, målt i ·C, og x er den tid, målt i minutter, øllet har stået i køleskabet. 

a) Bestem tallene a og b ud fra de oplysninger, der fremgår af udklippet?

I den nævnte fremsætted senere fælgende påstand:

Det tager altså næsten fire timer at få øllets temperatur ned på 5 grader.

b) Bestem øllets temperatur ifølge modellen efter 4 timer i køleskabet. Kommentér ovenstående påstand.

Ved ikke hvordan jeg skal starte Hjælp :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Når x=0 er y=20 og når x=75 er y=10. Beregn nu a og b.


Skriv et svar til: y = b * a^x Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.