Matematik

rette funktion

27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg har brugt mindst to timer på den her :( Det som har forvirret mig er nok a(0 – (-1) (4 – 4) = a(1) =a=-1 For jeg ved ikke  helt, om det kan passe, at a(1) = -1

Bestemme andengradspolynomium ud fra to rødder og skæring med y-aksen

Parabelen skærer x-aksen i punkterne (-1,0) og (4,0) og y-aksen i (0.4).

 to rødder : -1 og 4

faktoriser : a(x-(-1))(x – 4)

at den skærer 0,4 og  a kan findes:

a(0 – (-1) (4 – 4) = a (1) = a = -1

ax2 + bx + c = a(x – x1)(x – x2)


f(x) = a (x – r1) (x – r2) <=> f(x) = - 1 (x - (-1) (x – 4)

Forskriften : y = -x^2 - x + 4   


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Den holder ikke til en prøve...

a=-1 er korrekt men:

y = -1(x+1)·(x-4) = -x2+3x+4


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2008 af peter lind

a(0 – (-1) (4 – 4) = a (1) = a = -1

Vestre side skal være (a+1)(0-4)    (x=0 ikke 4 i sidste parantes)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2008 af ThomasAndersen (Slettet)

y(x)=a(x-r1)(x-r2)

4=a(0-(-1))(0-4) <=> 4=a(1)(-4) <=> 4=-4a <=> a=-1

y(x)=-(x-(-1))(x-4) = -(x+1)(x-4) = -(x^2-4x+x-4) = -x^2+3x+4

y(x)=-x^2+3x+4


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. oktober 2008 af mathon

f(x) = a(x+1)(x-4)

4 = a(0+1)(0-4)

4 = a*1*(-4)

-4a = 4

a = -1

f(x) = -(x+1)(x-4) = -(x2-4x+x-4) = -x2 + 3x + 4


Svar #5
27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

tak til jer alle :o)


Skriv et svar til: rette funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.