Matematik

Funktion

28. oktober 2008 af sira (Slettet)

Gør rede for, at funktionen f(x) = ex + x er løsning til differentialligningen dy/dx = y - x + 1.

Hjælp :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Gør prøve. Indsæt den direkte på højresiden og indsæt den afledte på venstresiden og vis at de to udtryk er ens.


Svar #2
28. oktober 2008 af sira (Slettet)

Hvordan?

Er ikke så god til det der


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

f'(x)=ex+1

ex+1=ex+x-x+1

Prøv at reducere nu. Jeg har bare indsat f'(x) på venstrsiden, hvor der står dy/dx; og så har jeg indsat f(x) på højresiden hvor der står y.


Svar #4
28. oktober 2008 af sira (Slettet)

Jeg ved bare ikke det med højre side og venstre side. Har kun haft en gang om det i skolen og jeg var til brobygning de dage.

Kan du ikke skrive hvordan jeg skal gøre det fortætte med f'(x)=ex+1

                                                                                                       ex+1=ex+x-x+1

:-(


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Altså der står at vi skal vise at f(x) er løsningen til din diff.ligning. Så vi prøver at indsætte. Din diff. ligning ser sådan her ud:

f'(x)=f(x)-x+1

Og der står at f(x)=ex+x, derved bliver f'(x)=ex+1. Nu indsætter vi og reducerer. Hvis venstresiden og højresiden ender med at være ens, er f(x) en løsning til din diff. ligning.

ex+1=ex+x-x+1

<=>

ex+1=ex+1

<=>

1=1

Altså er f(x) en løsning til din diff.ligning :) Med nu?


Svar #6
28. oktober 2008 af sira (Slettet)

ja tusnd tak skal nok læse lidt mere på det :-) til næste gang


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det var så lidt :) Held og lykke.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.