Matematik

Funktion f

28. oktober 2008 af sira (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x) = ln(4x) - ln(√x).

Gør rede for, at forskriften for f kan skrives på formen f(x) = a · ln(x) + b, og angiv konstanten a og b.

Hjælp : (


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af *Victor* (Slettet)

ln(√x)=½ln(x)

ln(4x)=ln(4)+ln(x)

Derved fås: f(x)=ln(4)+ln(x)-½ln(x)=½ln(x)+ln(4)=½ln(x)+2*ln(2)


Svar #2
28. oktober 2008 af sira (Slettet)

men hvad er a og b så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af *Victor* (Slettet)

a=½ og b=ln(4)


Svar #4
28. oktober 2008 af sira (Slettet)

hvordan fik du det #3 a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2008 af mathon

ln(4*x) - ln(x½) = ln(4) + ln(x) - ½ln(x)

½*ln(x) + ln(4) = a*ln(x) + b
med

a = ½ og b = ln(4)


Svar #6
28. oktober 2008 af sira (Slettet)

Kan jeg godt aflevere det sådan som det står i #5 eller skal jeg skrive det ind på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2008 af mathon

...vi hjælper - du tager ansvar for, hvad du har forstået og beslutter afleveringsformen...


Svar #8
28. oktober 2008 af sira (Slettet)

kk


Skriv et svar til: Funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.