Matematik

funktioner :)

28. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

hejsa kan ikke komme videre med min aflv. og er i gået i stå opg. hvordan håndter jeg opg b og c


opg, lyden sån.

En parabel har ligningen y=0,5x^2+x+3, og en ret linje har ligingen y=-2x+b.
opg a = bestem den værdi af b hvor parablen og linjen har netop et fælles punkt.

0,5x^2+x+3=-2x+b.<=>
0,5x^2+3+3+b <=>
0,5x^2+3+3-b=0 <=>
finder d
d=3^2-4*0,5*(3-b)=0 <=> 9-(6-2b)=0  => 3+2b=0 => b = -3/2

opg b
bestem de værdier af b hvor parablen og linjen ikke har netop et fælles punkter.??

opg c
bestem de værdier af b hvor parablen og linjen har to fælles punkter.??






 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af Isomorphician

Kig på diskriminanten.

Ingen fælles punkter: d < 0

To fælles punkter: d > 0


Svar #2
28. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

jamen hvordan kan jeg gøre det ? det er jo lige det  jeg ikke kan finde ud af


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af Isomorphician

Bare løs som du har gjort da du satte d = 0, bare med < eller > i stedet for lighedstegnet.


Svar #4
28. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

d=3^2-4*0,5*(3-b)=0 hvad skal b så være ? b = -3/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2008 af Isomorphician

To fælles punkter: d > 0.

d = 32 - 4(0,5)(3-b) <=>

d = 9 - 6 + 2b <=>

d = 3 + 2b

Da d skal være større end nul løses uligheden:

d > 0 <=>

3 + 2b > 0 <=>

2b > -3 <=>

b > -1,5


Svar #6
28. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

tusinda tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: funktioner :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.