Matematik

3 opgaver, besvær

29. oktober 2008 af fantasis (Slettet)

Det er lige hvad jeg sidder og bryder hjernen med!.
Jeg har fået lavet de andre opgaver uden problemer, men har udskudt disse 3, som jeg simpelthen sidder fast i!.

Er der nogle som på en noglelunde pædagogisk måde kan forklare mig hvordan man regner disse ud ?

Ville være dejligt.

Opgaver lyder som følgende:

(opgave 1)

Bestem f ' (x0), når


1) f(x) = 4x -1 og x0 = 2
2) f(x) = 12x2 og x0 = 0
3) f(x) = 6x og x0 = 5
4) f(x) = -4x + 7 og x0 = 4


(Opgave 2)

Angiv en ligning for den tangent til parablen med ligningen y = 2x2, der har hældningskoefficienten 2.

(opgave 3- sidste)

Opskriv en ligning for tangenten til grafen for f(x) = ax2 i (x0,f(x0)). Bestem derefter koordinaterne til tangentens skæringspunkt med x-aksen. Vi betragter herefter grafen for funktionen f(x)= 3x2 og dens tangent i (7,f(7)). Bestem tangentens skæringspunkt med x-aksen


Tusinde tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. oktober 2008 af janko (Slettet)

opgave 1)

Du skal differentiere dine funktioner og efter følgende beregne

1) f´(2)

2) f´(0)

3) f´(5)

4) f´(4)

eks.

hvis f(x) = x2 + 3x, xo = 3

f´(x) = 2x + 3

f´(3) = 2 * 3 + 3 = 9


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2008 af UFO99 (Slettet)

opgave 2

Bestem y' (du har nu et udtryk for tangentens hædningskoefficient)

sæt y'=2 (da hældningskoefficienten jo skal være 2)

Du har nu x-værdien i røringspunktet, og kan finde y-værdien ved at indsætte den fundne værdi i y=2x2

Bestem herefter tangentens ligning

opgave 3

Samme metode som opgave 2, bare gennerelt.


Skriv et svar til: 3 opgaver, besvær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.