Kemi

syre/base

29. oktober 2008 af HUA (Slettet)

I koncentreret phosphorsyre er indholdet af H3PO4 85 masse%, og densiteten for opløsningen er 1,69 g/mL.

Man har 0.049 L 0.80M NaOH, der skal tilsættes til en vandig opløsning, som indeholder 3.48 mL koncentreret phosphorsyre.

Hvilken pH-værdi har opløsningen?

Jeg går ud fra at det er pufferligningen der skal benyttes, men hvilken pKs skal jeg så bruge?

Håber virkelig der er nogen der ved det.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Hvorfor copy paster du, når du i realiteten har fået et svar i dit forrige indlæg:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=591323


Svar #2
29. oktober 2008 af HUA (Slettet)

Fordi det er et nyr spørgsmål....

her gælder det om at finde pH-værdi, i den anden gjaldt det om at finde volumen...


Svar #3
29. oktober 2008 af HUA (Slettet)

Hjææælp.... er der slet ingen der kan hjælpe? :S Er det pKs-værdien for H3P4, H2PO4- eller HPO42- jeg skal bruge?


Brugbart svar (2)

Svar #4
29. oktober 2008 af mathon

M(H3PO4) = 98,00 g/mol

c(H3PO4) = 0,85*(1690 g/L)/(98,00 g/mol) = 14,6582 M

n(H3PO4) = (0,00348 L)*(14,6582 M) = 0,051010 mol

n(NaOH)tilsat = (0.049 L)*( 0.80 mol/L) = 0,0392 mol, som neutraliserer 0,0392 mol
monohydron H3PO4,
hvorefter der resterer
(0,051010 - 0,0392) mol H3PO4 = 0,01181 mol H3PO4 og er dannet 0,0392 mol NaH2PO4

og således foreligger et puffersystem
med pufferligningen:

pH = pKs1 + log(n(H2PO4-)/n(H3PO4)) = 2,12 + log(0,0392/0,01181) = 2,6


 


Skriv et svar til: syre/base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.