Matematik

Ulighed

29. oktober 2008 af Nithelizius (Slettet)

Hej jeg står med en opgave hvor jeg skal finde ud af hvor f(x) >y.

f(x) = 1/(1-sqrx), 0<_x<1 altså intervallet I= [0;1[

dvs. 1/(1-sqrx), for y i intervallet [0,uendelig[

således bliver man nødt til at opstille 3 scenarier. dvs . y=0, 0<y<1 og y>_1.

Her er det så hvordan jeg løser det problemet slår ind. Det første scenarie ville jeg løse således:

1/(1-sqrx) >0  -> opfyldt for 0<_x<1 Da sqrx altid er positiv og er mindre end 1 indtil x=1.

0<y<1:

Her sætter problemerne ind:

1 / (1-sqrx) > y <-> 1> y(1-sqrx) <-> 1/y > 1-sqrx <-> 1/y - 1 > - sqrx <-> sqrx > 1- 1/y

Men hvordan skal jeg så løse den nu.

Her ser vi at hvis y er tæt på 0 vil y blive enormt stort og så vil sqrx ikke være større end dette, hvilket vil gøre at uligheden ikke passer? så kan sqrx jo ikke være større end 1- 1/y?

Jeg tror desuden min metode ikke er helt fornuftig, nogle råd

På forhånd tak,


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af bmoter66 (Slettet)

Der må være et udtryk for y i opgaven eller måske skulle der stå x i stedet for.


Svar #2
29. oktober 2008 af Nithelizius (Slettet)

nej vi har netop kun et udtryk for f(x) og så y. Men vi har et interval for y. Altså f(x) > y. y tilhører [0,uendelig[


Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.