Matematik

Vektorer og areal

30. oktober 2008 af Birgit84 (Slettet)

Hej allesammen.

Jeg er fuldstændig kørt fast i en opgave, så jeg håber, at der r nogen der kan hjælpe mig. Opgaven lyder:

Lad der om vektorerne a og b gælde at længden af a = 2 og b = 3a(tværvektor) - a

Bestem arealet af paralellogrammet udspændt af a og b.

Jeg forestiller mig, at det er noget med at finde længden af b vektor, og dermed gange længden af vektor a med vektor b. Jeg aner bare ikke hvordan jeg finder længden af vektor b.

mvh Birgit


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

b2 = (3â-a)2 = 9a2+a2-6â·a = 10a2 = 40


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/137818


Svar #3
30. oktober 2008 af Birgit84 (Slettet)

Er det bare mig eller virker linket ikke?


Svar #4
30. oktober 2008 af Birgit84 (Slettet)

Den er god nok. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Vektorer og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.