Kemi

pH og puffer opgave - Kemi A

31. oktober 2008 af StudiePortalLogin (Slettet)

Sidder fast i en opgave som jeg ikke engang kan komme i gang med.. Håber der er nogen der kan hjælpe:

Glycerin har det systematiske navn 2-aminoethansyre og kan i vandig opløsning findes på følgende måder:

+H3NCH2COOH Kaldet Gly+
+H3NCH2COO- Kaldet Gly
H2NCH2COO- Kaldet Gly-

Der foreligger følgende opløsninger:
0,200 M Gly+ , 0,200 M Gly , 0,200 M Gly-

a ) Beregn pH for opløsningen af 0,200 M Gly
 

Kan ikke engang finde nogen styrkekonstanter for de forskkellige gly'er.. Nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2008 af mathon

betegnelsen er glycin og ikke glycerin

pH = pI kaldes det isoelektiske punkt

pKs(Gly+) = 2,33
pKs(Gly) = 9,75

ved anvendelse af af udtrykket til beregning af pH i en amfolyt
fås
pI = ½(2,33+9,75) = 6,04

i en puffer-opløsning med
pH < PI vil formen være Gly+, dvs. som kat-ion
pH = PI vil formen være Gly, dvs. som "nettoneutralt" molekyle
pH > PI vil formen være Gly-, dvs. som an-ion
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2008 af mathon

isoelektiske   --->   isoelektriske


Svar #3
02. november 2008 af StudiePortalLogin (Slettet)

De følgende opgaver lyder:

b ) Beregn pH for en blanding af lige store volumener af 0,200 M Gly og 0,200 M Gly-.

c ) Beregn pH for en opløsning af Gly+.

Man ønsker at fremstille en puffer, hvor pH er 9,00 ud fra 100 mL af Gly opløsningen ved at tilsætte 1,00 M NaOH-opløsning.d ) Opskriv et afstemt reaktionsskema for reaktionen mellem Gly og OH-.

e ) Beregn stofmængden af Gly- i den fremstillede puffer.

f ) Bestem volumet af NaOH-opløsningen, der skal tilsættes.

Nogen der vil hjælpe mig i gang.. ? synes ikke jeg kan læse mig frem til hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/138266


Svar #5
02. november 2008 af StudiePortalLogin (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2012 af solsky (Slettet)

Jeg kan ikke åbne linket/dokumentet, hvor overstående opgaver står besvaret. Er der nogle, som er søde at forklare opgaver for mig? Desuden i opgave a) skal man så ikke bare anvende formlen for en svag syre, idet der ikke er en blanding mellem syre og amfolyt??

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2012 af ththal (Slettet)

Jeg håber også, der er en venlig sjæl, som kan forklare opgaven! :-)


Skriv et svar til: pH og puffer opgave - Kemi A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.