Biologi

Nyeste oplysninger om kloning

31. oktober 2008 af DetNini (Slettet)

Hej :-)

Jeg skal skrive studieretningsopgave i biologi og engelsk.

Min plan er at gennemgå det teoretiske i biologi først, men er i tvivl om, hvad jeg her skal gå i dybden med. Skal man mon starte helt fra starten af, og beskrive hvad en celle er, osv osv? Skal jeg også skrive lidt om gensplejsning, og andre ting, eller skal jeg holde mig til emnet kloning? Dette er jeg meget i tvivl om. Herefter vil jeg inddrage engelske artikler om kloning, og her skrive lidt om etikken bag. Til slut vil jeg vurdere en eller flere af de nyeste rapporter om kloning - noget med fremtidsperspektiverne, fordele og ulemper, skrækscenarier, hvornår bør vi sige stop osv.

Hvad synes du om denne idé, og er der eventuelt nogle, som ved, hvor jeg finder nogle af de nyeste rapporter om kloning, altså hvad vi er i stand til lige nu og her, og hvad man regner med at kunne komme til i den nærmeste fremtid?

Håber nogle har tid til at hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2008 af janko (Slettet)

1) Kloning af ..... ?

Dertil synes jeg bestemt ikke du skal beskrive hvad en celle er og hvad sådan en består af. Du skal nok nærmere forklare om den overordnede klonings-proces - den biologiske analyse så at sige,

Engelske artikler skal du sørge for at inddrage på korrektvis. Det handler ikker bare om at inddrage artikler. Du skal bruge metoder fra faget engelsk - det er netop, dét hele handler om.

Etikken vil være et meget fint perspektiv, men jeg mener ikke du bør gå for meget i dybden med det, så vil fagkombinatinen bio/re være mere oplagt.


Svar #2
01. november 2008 af DetNini (Slettet)

Ja, jeg ved ikke hvad jeg vil skrive om. Om det skal være specifikt kloning af dyr, eller mere generelt.. Måske komme ind omkring lidt af det hele. Det er jeg også vildt i tvivl om. Aner ikke hvor meget det hele vil kunne komme til at fylde. Vi har gennemgået artikler i engelsk, men når du skriver 'metoder fra faget engelsk', hvad tænker du så her? Det kunne være rart at vide :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2008 af nina17 (Slettet)

Jeg ved godt det er et sent svar..

Men jeg skriver også SRP om kloning (af menensker) og der inddrager jeg da helt klart også de etiske problemstillinger. Dette bør du ikke undlade bare fordi det ville passe bedre ind i religion. MIn engelsk lærer har også selv formuleret i min problemformulering, at jeg skal komme ind på dette. Det ville også være mærkeligt ikke have noget om det med, da det er en vigtig faktor omkring dét at klone.


Skriv et svar til: Nyeste oplysninger om kloning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.