Fysik

Elektrisk kræfter?

01. november 2008 af Robinlk (Slettet)

Hej jeg har problem med 2 opgaver omkring elektricitet.

Den ene lyder på at en dråbe væske har en ladning mellem 2 plader der er 1,2 cm fra hinanden og gennem strømmes med 20000 V og dråben har en ladning.

Hvilke kræfter påvirker dråben?

Hvilken ladning har dråben for at stå stille?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2008 af Lurch (Slettet)

1) Din overskrift angiver at du faktisk selv har svaret :) Husk derudover at dråben også vejer noget. Hvad sker der med ting der vejer noget her på jorden?

2) Tænk på Newtons 2. lov


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2008 af mathon

E = U/d

m*g = E*q

q = (m*g)/E

q = (m*g*d)/U

q = ((d*g)/U)*m

............................
hvor
E er den elektriske feltstyrke, [E] = N/C = V/m
U er spændingsforskellen, [U] = V
d er kapacitorpladedistancen, [d] = m
m er dråbens masse, [m] = kg
g er tyngdeaccelerationen, [g] = m/s2


Skriv et svar til: Elektrisk kræfter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.