Kemi

ligevægt

01. november 2008 af maryam-08 (Slettet)

God morn.

I en beholder findes ved en given temp. 0,75 mol H2 og 0,14 mol N2 i ligevægt med 0,16 mol NH3 ifølge reaktionsskemaet:

3H2 (g)    + N2 (g)    ligevægtstegn  2NH3(g)

Vi få at vide at beholderens volumen er 1,0 L

1. Beregn Kc ved den pågældende temp.

I en anden beholder på 1,0 L flydes 0,50 mol NH3. Beholderen opvarmes til en given temp. Når ligevægten har indstillet sig, er der 0,6 mol H2 i beholderen.

2. Beregn Kc ved den pågældende temp.

Håber der er nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2008 af mathon

n = V*c

{n} = {c}, da V = 1 L (moltal = koncentrationstal)

1)   [NH3]2/([H2]3*[N2]) = Kc

2)

                  3H2(g)      +      N2(g)    <--->    2NH3(g)
start              0                     0                      0,5
ligevægt        1,5x                 0,5x                  0,5-x

(0,5-x)2/((1,5x)3*(0,5x)) = Kc   og   1,5x = 0,6


Svar #2
02. november 2008 af maryam-08 (Slettet)

den første opgave er jeg ikke helt med, vil du ikke nok forklare mig, hvad det er du gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2008 af mathon

massevirknings-/ligevægtsloven


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2008 af Petrozza (Slettet)

#2

Han har blot skrevet ligevægstbrøken op..:-)


Svar #5
03. november 2008 af maryam-08 (Slettet)

10000000 Taak´Mathon for hjælpen

understand it now;)

have a nice day


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2008 af mathon

1)
[NH3]2/([H2]3*[N2]) = Kc = (0,16 M)2/((0,75 M)3*(0,14 M)) = 0,4334392 M-2


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.