Kemi

Opløsninger

01. november 2008 af Mipom (Slettet)

Heej.

Jeg har fået stillet følgende opg:

Beregn pH for følgende opløsninger.

a)0,00506 M HNO3

b) 0,01369 M HCl

HAr regnet a og b.

100 mL af hver af de to opløsninger blandes.

c) beregn pH for blandingen.

Jeg Ved ikke hvordan jeg skal gøre med c. er helt lost.

nogen der vil hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2008 af mathon

c)
n(H3O+(aq))salpetersyre = (0,100 L)*(0,00506 mol/L) =  0,000506 mol

n(H3O+(aq))saltsyre = (0,100 L)*(0,01369 mol/L) = 0,001369 mol

n(H3O+(aq))total = (0,000506+0,001369) mol = 0,001875 mol

...som befinder sig i 200 mL ..............


Svar #2
01. november 2008 af Mipom (Slettet)

mange tak.


Skriv et svar til: Opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.