Fysik

Hjælp til en kort opgave!

02. november 2008 af Biochem (Slettet)

Det drejer sig omk opgave 3 angivet her: http://peecee.dk/upload/view/138170

Hvad skal jeg efter at jeg har tegnet punkterne ind eller brugt regression, for at finde serieforbindelsens samlede modstand?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benytte Ohms lov med erstatningsresistansen:

U = I * Rerstat


Svar #2
02. november 2008 af Biochem (Slettet)

Jeg har skrevet punkterne ind i regresson og valgt LinReg(ax+b) Men forstår intet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: I så fald får du sammenhængen ud som en linær funktion. Du har givet spændingen som funktion af strømstyrken over en ukendt resistans. Vi kigger lige på Ohms lov:

U = R*I

Sammenlign denne med:

y = a*x+b

Hvis vi sætter b=0 får vi følgende sammenhæng:

y = a*x

Hvis vi lige omdøber y = U og x = I fås:

U = a*i

Det ligner jo Ohms lov på en prik, hvis a = R. Hvis dette indsættes vil du vha. regressionen få hældningskoefficienten til at være ligmed erstatningsresistansen. :) Denne indsætter du så i Ohms lov i opgave 3.b.


Svar #4
02. november 2008 af Biochem (Slettet)

Jeg er altså ked af at være så belsastende men fysik er absolut ikke min stærke side.

Jamen så er a altså resistansen R = 0,332 ifølge Linreg(ax+b)? (Det er så svaret til 1 går jeg ud fra?)

mht. spørgsmål 2:

U=I*R = y=a*x

U=I*R = 50V=I*0,332 ohm ⇔I=U/R = 50/0,332=150,60A??


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Har du husket, at strømstyrken, I, står i mA og ikke A i dit skema? Der er en faktor 1000 til forskel.

En strømstyrke på 150A er langt langt over dødbringende, så det tror jeg ikke lige, er korrekt.


Svar #6
02. november 2008 af Biochem (Slettet)

#5

Hov du har da fuldstændig ret! :D

150,60/1000=0,1506A?


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Det lyder langt mere sandsynligt i det strømmen ikke længere er dødelig. :)


Svar #8
02. november 2008 af Biochem (Slettet)

Så mangler jeg kun sidste spørgsmål, 3. Har du en ledetråd eller noget?


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Der skal du bruge sammenhængen imellem erstatningsresistans og seriekoblede resistanser.


Svar #10
02. november 2008 af Biochem (Slettet)

hmmm noget med ohms 2. lov? Men kan ikke helt gennemskue det...


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#10. Ohms anden lov?


Svar #12
02. november 2008 af Biochem (Slettet)

#11

Arrgh! Nej det er mig der fyrre noget værre noget af...


Svar #13
02. november 2008 af Biochem (Slettet)

Well anyways, jeg forstår ikke helt hvad du mener i #10

kan du præcisere?


Brugbart svar (1)

Svar #14
02. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#13: Erstatningsresistansen for serieltkoblede resistorer er givet ved:

Rersat = R1+R2+R3+...


Svar #15
02. november 2008 af Biochem (Slettet)

#14

Jgg ved bare ikke hvordan jeg skal finde den ukendte resistans, er virkelig forvirret nu...

Men så vidt jeg kan oplyses der at vi har 220 Ohm?

og førhen fandt jeg den anden modstand.

R=R1+R2 = 220+0,332Ohm= 220,332Ohm??


Brugbart svar (1)

Svar #16
02. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#15: Ah, ikke helt. Du har fundet erstatningsresistansen vha. din regression (husk faktor 1000!) - nu skal du blot indsætte denne i formlen ovenfor og beslutte dig for, om R1 eller R2 skal være lig 200Ω. Den anden er så den ukendte resistans - der er frit valg. :


Svar #17
02. november 2008 af Biochem (Slettet)

Hvorfor skriver du 200 ohm? Det er da 220 ohm :-)

R=R1+R2 =

330=R1+220 ⇔ R1= 330-220= 110 Ω


Svar #18
02. november 2008 af Biochem (Slettet)

Er det rigtigt nu? :-)


Svar #19
02. november 2008 af Biochem (Slettet)

Er det rigtigt nu? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#17: Korrekt, 220 ohm. Det ser rigtigt ud. :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.