Matematik

trekant

02. november 2008 af sunshine87 (Slettet)

jeg har opgaver der ser sådan ud....

figuren viser en trekant med vinkelspidserne i punkterne O (0,0), P(0,t2) og Q(20/t3+1,0)

bestem arealet A(t) af trekanten udtrykanten ved t.

bestem den værdi af tallet t, for hvilken arealet bliver størst muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af c_aastrup

Der er en væsentlig formel du altid skal huske. Arealet af en trekant (husk en halv appelsin)


Idet a = OP kører langs y-aksen og b = OQ langs x-aksen er vinklen 90o og sin C = 1, og Arealet er da givet

Gang det ud, differentier og find max.


Svar #2
03. november 2008 af sunshine87 (Slettet)

jeg har differentier men det er forkert....kan jeg ikke også får hjælpe der...


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2008 af mathon

betyder
20/t3+1

1)  (20/t3) + 1

2)  20/(t3+1) ?


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.