Matematik

Rettelse.

04. november 2008 af Anything (Slettet)

Bestem følgende integral:

b) ∫((x3 + 1) / (x4 + 4x - 7)) dx

t = x4 + 4x - 7

dt / dx = 4(x3+1)  <=> 1 / 4(x3+1) dt = dx

Ér det rigtigt? Og hvordan kommer man videre? Tak.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af Arctan (Slettet)

∫ ((x3 + 1) / (x4 + 4x - 7)) dx

{Lad t = x4 + 4x - 7 så dt = 4(x3 + 1)dx}

= (1/4) ∫ (1//t) dt

= (1/4)·ln| t |

= (1/4)·ln| x4 + 4x - 7 |


Skriv et svar til: Rettelse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.