Matematik

Funktion

04. november 2008 af LineHejhej (Slettet)

Hej allesammen, har en opgave jeg ikke rigtigt kan lave, håber nogle mennesker er ude kan helpe mig :-D

Opgaven lyder.

En funktion f har regneforskrift f(x) = b*xa, x>0.

Grafen for f går gennem punkterne P(16,48) og Q(36,162).

Beregnt tallene a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af neze (Slettet)

du skal diffrentiere din funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2008 af mathon

f(x) = b*xa

162 = b*36a
48 = b*16a            ligningerne divideres

(162/48) = (36/16)a
3,375 = 2,25a

ln(3,375) = ln(2,25)*a

a = ln(3,375)/ln(2,25) = 1,5

hvoraf
f(x) = b*x1,5    hvorefter b beregnes

48 = b*161,5

b = 48/161,5 = 0,75
hvoraf

f(x) = 0,75*x1,5


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.