Matematik

hvor er min fejl i ligningen?

05. november 2008 af LiFex (Slettet)

Håber nogen kan hjælpe med at fortælle mig, hvor jeg har kvajet mig:(

Jeg skal finde ud af hvor mange måneder (n)det tager for at lånet er afviklet. Jeg bruger den såkaldte GRYN formel: G=y*(1-(1+r)^-n/r)

Min udregninger følgende:

40000=1000*(1-(1+0,02)^-n/0,02)

0,02*40.000=(1-(1,02)^-n)/0,02

80= 1-(1,02)^-n

ln(80)= ln(1)- (-) n*ln(1,02)

ln(80)=0+n*ln(1,02)

ln(80)=n*ln(1,02)

n=ln(80)/ln(1,02)

n=221

Og det resultat er ihvertfald forkert, men hvad går galt?

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af c_aastrup

Du regner i hvert fald forkert med ln

men det er ikke den eneste fejl.

Jeg vender tilbage.


Svar #2
05. november 2008 af LiFex (Slettet)

Tak!

Hm...ok. Jeg tror på jeg har regnet forkert med ln, men forstår ikke helt det du har skrevet.

Hvis det hører under c-a niveau er jeg meget spændt, men derudover tror jeg ikke jeg vil kunne forstå det, selvom jeg gerne ville:)

Jeg venter i spænding:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Der er en fejl i LaTeX-koden. Ikke matematik. :-) Men #1 retter det nok selv op..


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2008 af c_aastrup

Ja, det undskylder jeg.

En skam man ikke kan rette i det man har skrevet.

Jeg mente

  


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja. Især når det ødelægger hele trådens layout.. Men rette-funktionen ser ikke ud til at blive en realitet, lige meget hvor meget vi rykker på den.


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. november 2008 af mathon

G = y*(1-(1+r)-n)/r    som isoleret med hensyn til n
giver

n = ln(1/(1-(G*r/y)))/ln(1+r) = ln(1/(1-(40.000*0,02/1000)))/ln(1,02)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2008 af mathon

...du misbruger logaritmeregnereglerne...


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. november 2008 af c_aastrup

Og her er en udregning udelukkede med bogstaver

og så kan man sætte sine tal ind.

Nemmere? Det synes jeg i hvert fald.


Svar #9
05. november 2008 af LiFex (Slettet)

Genialt!:) Tak skal du have

Og tak til jer andre!

Det her sted er bare for cool:)


Svar #10
05. november 2008 af LiFex (Slettet)

Det bliver bedre og bedre:)

Super.


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. november 2008 af c_aastrup

Og en masse regninger og eksempler netop om GRYN kan ses her

http://www.matema10k.dk/index.php?id=627


Svar #12
05. november 2008 af LiFex (Slettet)

Ja, jeg er dårlig til logaritmereglerne men jeg prøver jo også at gøre noget ved det, ikk`?;)


Skriv et svar til: hvor er min fejl i ligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.