Fysik

En der kan gætte?

05. november 2008 af Biochem (Slettet)

Vores lærer lavede et forsøg i klassen hvor han kort gennemgik forsøgets konklusion og fremgansmåde og lidt teori.

Vi fik følgende at vide:

Teori: Rt=R0(1+αt)

hvoraf α=temperaturkoefficienten og Rt= nodstandejn ved temp. t.

endvidere fik vi noteret nogle rsultater som så skal danne grundlag for en graf (hels en ligefrem proportional linje) Jeg kan regne ud at såfremt jeg for en ret linje er formålet eftervist opfyldt what so ever.

Men hvad går dette forsøg i det hele taget ud på??? Han vil have os til at gennemskue en sammenhæng og evt. det rette formål med forsøget!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af peter lind

Grafen skulle gerne blive en ret linie. Dette vil vise at den sammenhæng mellem modstand og temperatur, som du selv omtaler, er korrekt. Endvidere kan du finde temperaturkoefficienten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2008 af mathon

Rt = Ro(1+αt) = Ro + Ro*αt = (Ro*α)t + Ro

konklusion:
den retlinjede sammenhæng
mellem
temperatur og modstand

R(t) = (Ro*α)t + Ro

hvor
Ro og α er konstanter


Svar #3
05. november 2008 af Biochem (Slettet)

temperatur koefficienten er det hældningen?

Ved du evt. hvad den omtalte formel hedder?


Svar #4
05. november 2008 af Biochem (Slettet)

#2

Så ikke at du havde skrevet...


Svar #5
05. november 2008 af Biochem (Slettet)

temp. skal være ud af x-aksen, ikke sandt?


Svar #6
05. november 2008 af Biochem (Slettet)

Modstanden er altså temp afhængig??


Svar #7
05. november 2008 af Biochem (Slettet)

Der er bare lige ét problem!

Jeg får ikke en ret linje igennem 0,0 og desuden ligger ikke alle punkter på én ret linje!

Er det noget min lærer har gjort bevidst?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2008 af kargaen (Slettet)

Jeres forsøgsdata behøver ikke gå direkte igennem 0,0. Hvis det skulle være sandt, ville alt materiale have en modstand på 0 ohm, ved 0 kelvin - så vidt jeg husker er det kun nogle bestemte materialer der kan give supraleder-egenskaber

At de ikke ligger på præcis en ret linie er ikke ensbetydende med, at det ikke burde være en ret linie.. det kan sagtens være fejl i forsøget, specielt hvis der kun er nogle få skævheder. Og hvis punkterne ligger sådan lidt udenfor, betyder det bare i har lavet forsøget rigtigt, for har aldrig selv udført et praktiske forsøg, der stemmer 100% overens med teorien.. ellers har i godt nok fået elimineret fejlkilderne effektivt :)


Skriv et svar til: En der kan gætte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.