Matematik

Rettelse hasteR

05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

Tabellen viser verdens samlede årlige energiforbrug omregnet til olieforbrug i millioner tons over en periode på 25 år.

(skal forstille en tabel)

År 1970 1975 1980 1985 1990 1995
Energiforbrug 4700 5600 6400 6900 7800 8200

Beregn for femårsperioden 1970-75 den samlede procentvise stigning i energi-forbruget

5√(5600/4700)- 1 ·100% = 3,5662 %
 


Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i p i samme periode.
hvordan laver man den ?
 


Svar #1
05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

hovsa hovsa skrev forkert

Beregn for femårsperioden 1970-75 den samlede procentvise stigning i energi-forbruget
 

900 : 4700 * 100 = 19,14%


Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i p i samme periode.
5√(5600/4700)- 1 ·100% = 3,5662 %

Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i perioden 1970-1995.

??
Beregn, hvor stort energiforbruget ville have været i 1995, hvis den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i hele perioden 1970-1995 havde været p.

??


Skriv et svar til: Rettelse hasteR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.