Matematik

Plssss funktion

05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

En funktion f har regneforskrift f(x) = b · xa, x > 0.
Grafen for f går gennem punkterne P(16,48) og Q(36,162).

En anden funktion g er bestem ved
g(x) = 12 · x-0,5, x > 0.
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for f og g.


Svar #1
05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

g(x) = 12 · x-0,5, x > 0.

mente jeg


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2008 af admo_4life (Slettet)

først finder du forskriften f(x)

og så sætter du de to funktioner lig med hinanden...

f(x) = 5.7x-43.2

du sætter dem lig med hinanden og finder:

x=8.309286... =8.31


Svar #3
05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

whaat :D Jeg forstår d ik :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2008 af admo_4life (Slettet)

okay... aarh... det er fordi f(x) er b*x^a...

javel ja...

nå men først finder du forskriften for f(x) = 0.75 * x^1.5

så sætter du de to ligninger lig med hinanden:

0.75 * x^1.5 = 12*x^-0.5     og finder x

x= -4 eller 4 men da x > 0 så er svaret 4

de skærer hinanden i x= 4


Svar #5
05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

så resultatet er 4 ?


Svar #6
05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

p.s hvordan kommer du frem til det tal ?


Svar #7
05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

hovsa jeg har fundet frem til det :D


Skriv et svar til: Plssss funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.