Matematik

Diff. regning

05. november 2008 af vildningen (Slettet)

En vinter afbrydes varmen i et hus. I en periode, hvor udetemperaturen er konstant, måler man, hvordan temperaturen falder i huset. Målingerne viser, at temperaturen (målt i celcius) i huset t timer efter varmeafbrydelsen med god tilnærmelse kan beskrives ved funktionen:

f(t) = 5,0 + 15,1*e-0,046t

Hvad er temperaturen i huset 8 timer efter varmeafbrydelsen?

Skal jeg ikke bare tage f '(8)?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af Isomorphician

f(8)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2008 af teh_pwnerer (Slettet)

 du skal bare finde f (8)


Svar #3
05. november 2008 af vildningen (Slettet)

Hvorfor det ? :S

Næste spørgsmål står der:

Hvor lang tid går der efter varmeafbrydelsen, før temperaturen kommer under 10 celcius?

Er det ikke 10 = f '(t)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2008 af teh_pwnerer (Slettet)

 f(t) = 10


Svar #5
05. november 2008 af vildningen (Slettet)

Okay.. Men hvis jeg så diff f(t), hvda kan jeg bruge det til? Hvad fortæller det om varmen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2008 af Isomorphician

Hvor meget temperaturen falder til et givent tidspunkt


Svar #7
05. november 2008 af vildningen (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Diff. regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.