Matematik

Rettelse

05. november 2008 af Lulles (Slettet)


En lineær funktion f er givet ved f(x) = -0,2x + 1,8.
Beregn f(-6), og løs ligningen f(x) = -1.

f(x) = - 1

Iso --> kan det passe med at det bliver x = 3 så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af dnadan (Slettet)

Vis dine udregninger en anden gang, men nej, det giver 14.

Generelt:

f(x0)=ax0+b <=> f(x0)-b=ax0 <=> (f(x0)-b)/a=x0


Svar #2
05. november 2008 af Lulles (Slettet)

lige før sagde de at 14 var forkert.. hmm helt ærlig men sjovt nok, min giver -14


f(x) = -1
-1 =- 0,2x + 1,8
-2,8 = - 0,2x
-14 = x
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

-2,8=-0,2x

2,8=0,2x

14=x

... husk fortegnsreglerne


Svar #4
05. november 2008 af Lulles (Slettet)


Grafen for en anden lineær funktion g går gennem punktet P(50,8) og har samme hældningskoefficient som grafen for f.
Bestem regneforskrift for g
hvad med denne her fatter den bare ikk (det er videre fra opgaven)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Funktionen har forskriften g(x)=ax+b og du ved at a=-0,2 så indsæt det kendt punkt (x,y) = (50,8) i denne og find b ved isolering ...


Svar #6
05. november 2008 af Lulles (Slettet)

arh :S den er jeg ikke helt med på, kan man bru solve til det?


Svar #7
05. november 2008 af Lulles (Slettet)

kan det passe med b bliver 18 :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

ja


Svar #9
05. november 2008 af Lulles (Slettet)

så regneforskriften bliver bare g(x)=-0,2*50 + 18


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

nej g(x)=-0,2x+18


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

... x=50 satte du kun ind for at find b


Svar #12
05. november 2008 af Lulles (Slettet)

okay sidste spørgsmål :D

Undersøg, om punktet Q (-16, 21 ligger på grafen for g ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

udregn g(-16)


Svar #14
05. november 2008 af Lulles (Slettet)

g(-16)
f(-16) = -0,2 · (- 16) + 1,8
f(-16) = 5
 

Sådan her eller?


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

g(-16)=-0,2*(-16)+18=21,2 så (-16,21) ligger ikke på g


Svar #16
05. november 2008 af Lulles (Slettet)

okay tusind tusind tak :D


Skriv et svar til: Rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.