Matematik

Hjælp til opgave. Differentialregning og modellering af f''

06. november 2008 af Figo! (Slettet)

Hey allesammen.

Sidder med et par matematik opgaver, som jeg ikke rigtigt kan finde ud af, og som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til.

Fra et dambrug udledes ved et vandløb. Dette forårsager et iltunderskud i vandløbet. I en model beskrives i iltunderskuddet ved funktionen

f(t) = 97.5 • t • e-0.39 t , t ≥ 0,

hvor f(t) måles i mg pr. liter, og t er antal døgn efter udledningen.

a) På hvilket tidspunkt er iltunderskuddet størst?

Håber virkelig , at der er en der ude, som kan hjælpe mig.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af juventuz (Slettet)

f'(t)=(97.5-38.025t)*0.677057t

Da 0..677057t>0 for alle reelle t, kan du løse ligningen
 

0=97.5-38.025t

Og derved få svaret på opgaven :-)


Svar #2
06. november 2008 af Figo! (Slettet)

ok.. har løst den.. tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til opgave. Differentialregning og modellering af f''

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.