Matematik

Tal og bogstavregning

07. november 2008 af shotgunjens (Slettet)

En kran A vattenfyller ett kar på 1h, kranen B fyller karet på 1/2h och kranen c på en kvart. Hur läng tid tar det att fylla karet om alla tre kranarna öppnas samtidigt?

Jeg kan ikke svensk og er dårlig til mat.

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2008 af mathon

på 1 minut fylder

A (1/60) af karret

B (1/30) af karret

C (1/15) af karret

A+B+C fylder (1+2+4)/60 af karret = (6/60) af karret = (1/10) af karret

for alle tre haner tager det 10 min. at fylde karret


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2008 af mathon

rettelse - regnefejl:

(1+2+4)/60 af karret = (7/60) af karret = (1/10) af karret

for alle tre haner tager det ((60/60)/((7/60)) min. = (60/7) min. = 8 min. 34,3 sek.at fylde karret


Svar #3
07. november 2008 af shotgunjens (Slettet)

Tak ;)


Svar #4
07. november 2008 af shotgunjens (Slettet)

Om B i stället fyller karet på 40 min och de andre tvä kranarna som i a), hun läng tid tar det att fylla karet om alla tre kranarna öppnas samtidigt?

Hvad så med den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2008 af mathon

på 1 minut fylder

A (1/60) af karret

B (1/40) af karret

C (1/15) af karret

A+B+C fylder (2+3+8)/120 af karret = (13/120) af karret

for alle tre haner tager det ((120/120)/((13/120)) min. = (120/13) min. = 9 min. 13,8 sek. at fylde karret
 


Skriv et svar til: Tal og bogstavregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.