Matematik

Faktoriser tæller og nævner i brølen ?

09. november 2008 af Mads Niclassen (Slettet)

Opgaven lyder følgende?

Faktoriser tæller og nævner i brøken

(x^2-9x+20)/(x^2-x-12)

Forkort dernæst brøken
 

Er fuldkommen lost, så jeg ville høre om, jeg kunne få noget hjælpe til den her opgave? ;) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af Isomorphician

Hint: Kig på dine kvadratsætninger.


Svar #2
09. november 2008 af Mads Niclassen (Slettet)

 rod-finding?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2008 af Isomorphician

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab


Svar #4
09. november 2008 af Mads Niclassen (Slettet)

(x - 4) (x - 5)]/[(x + 3) (x - 4) =

(x-5)/(x+3)

?


Svar #5
09. november 2008 af Mads Niclassen (Slettet)

Ups Sådan ;)

 **(x - 4) (x - 5)/(x + 3) (x - 4) =

(x-5)/(x+3) ? 

Er jeg helt ude og skide ? eller er det noget der kan bruges?
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2008 af Isomorphician

korrekt.


Svar #7
09. november 2008 af Mads Niclassen (Slettet)

 Super tusinde tak for det

:=)


Skriv et svar til: Faktoriser tæller og nævner i brølen ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.