Matematik

Differentialligning i punkt

11. november 2008 af ninashahin (Slettet)

Hey allesammen ;D

Jeg til prøve imorgen  i differentialligninger, men jeg har bar' et lille problem:
Det er at jeg har svært ved at regne den fuldstændige løsning til en dfferentialligning, hvis graf går gennem et punkt P.

Nogen der kan hjælpe?? altså der hvor det går galt er når jeg skal udregne c.

På forhånd Tak ;D


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2008 af mathon

du skal huske integrationskonstanten c
når du integrerer


Svar #2
11. november 2008 af ninashahin (Slettet)

Hmm. altså hvis man har en opgave :

bestem differentialligningen y' +3y =20 i punktet P(1,4)

omskriver den: y'= 20-3y (dermed minder den om: y'=b-ay, som har den fuldstændige løsning: (b/a)+c*e^-at)

Derfor: y(t)= (20/3)+c*e^-3t

SÅ : 4=(20/3)+c*e^-3*1 ?? Er det rigtig? og hvis det er hvordan udregner jeg c herefter?


Tak ;d


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af mathon

y(t) = C*e-3t + (20/3)        var rigtig...:-)

4 = C*e-3*1+ (20/3)

(12-20)/3 = e-3*C

-(8/3)e3 = C

..............................................................

..det skal nok gå godt...


Svar #4
11. november 2008 af ninashahin (Slettet)

Okay. Tusind tak sakl du have!! Jeg har bare svært ved at isolere C mange gange!! ;D
 

Årh tak og ha' en god dag.
Ps. lige en ting til: Har du også styr' på fysik??

Kærligst Nina


Skriv et svar til: Differentialligning i punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.