Matematik

forståelses spørgsmål

11. november 2008 af Peaco (Slettet)

Hej!

Jeg har en opg. der lyder: i en model for befolkningstallet i et bestemt land regner man med, at der t år efter 2000 er N(t) = 23 * 1,017 t mio. indbyggere.

Angiv modellens variable: det må så være N(t) og t, men hvad betyder de her tal egentlig?

Hvordan kan jeg forklare betydning af modellen parametre, som er tallene (altså 23 og 1,017)?

Jeg forstår ikke rigtig hvad det ledene betyder i funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du kan starte med at sige at hele funktionen er en eksponentiel voksende funktion af typen f(x)=b*ax.

Der gælder noget om disse funktioner: De har et punkt P=(0,b) og så er de voksende for a>1, omvendt er de faldende for a<1

a kan også skrives som a=1+r, hvor r er den procent hvormed f(x) vokser


Svar #2
11. november 2008 af Peaco (Slettet)

Jeg er med nu, mange tak!


Skriv et svar til: forståelses spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.