Fysik

mekanik, kort opgave..!

12. november 2008 af marlene1 (Slettet)

Hej har lige en lille fysik opgave, som jeg gerne vil have rettet igennem.
 

Opgaven lyder:
En cyklist kører 2 km med farten 6 m/s, og derefter 2 km med farten 3/m
a) Hvor lang til varer turen? b) Hvor stor er cyklistens middelhastighed?

Jeg har regnet a) således ud?

a) 2 km = (6*3,6) * t+0           t = 0,0926
     2 km = (3*3,+)*t+0             t= 0,185

jeg ligger de to t værdier sammen og får 0,278 timer. (kan dette regnes ud på andre måder) (;

Til b) er jeg ikke sikker på hvordan den skal regnes :s
så håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2008 af TheGeek (Slettet)

Hej Marlene.

Dine resultater er ikke helt korrekte.

Du ved at          tiden = distance/ hastighed

Et god idé er at lave ALLE enheder om til SI-enheder

distancen er derfor 2000 meter. Derfor får du:

tiden = 2000 meter / 6 (m/s) = 333,333 sekunder = 5,55 minutter...

Gør der samme med den anden del af cykelturen og derefter læg dine 2 resultater sammen.

Mvh TheGeek

t=d/v


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2008 af TheGeek (Slettet)

Hej igen.... Så lige at du havde angivet dine værdier i timer... Så er det rigtigt nok.. :o)

Gennemsnitshastigheden får du ved at bruge den samlede tid fra før:

hastighed_gennemsnit = 4000 meter  / (DET RESULTAT DU FIK)


Svar #3
12. november 2008 af marlene1 (Slettet)

så du mener? (;

tiden = 2000 meter / 6 (m/s) = 333,333 sekunder = 5,55 minutter.

tiden = 2000 meter / 3 (m/s) = 666,666 sekunder = 11,11 minutter

i alt = 5,55 + 11,11 = 16,66 minutter.

hvad gør jeg så i b) ?


Svar #4
12. november 2008 af marlene1 (Slettet)

# 2
altså så mine beregninger til a) var rigtig nok? men kan jeg stadig ikke bruge den måde du skrev med minutter istedet?

til b)
4000 m / 0,278 t ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2008 af TheGeek (Slettet)

i b) siger du

hastighed_gennemsnit = 4000 meter / (999,999 sekunder)

 Og voilá :o)


Svar #6
12. november 2008 af marlene1 (Slettet)

jeg får den til  4 km/s. Synes bare den skulle give 14,4 km/h


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2008 af TheGeek (Slettet)

En lille hjælper...:

Enten har du kilometer i timen (km/t) ELLER meter i sekundet (m/s)

Disse må heltst ikke blandes sammen og hvis man bruger dem forkert, får man forkerte resultater...


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2008 af TheGeek (Slettet)

Resultat:

hastighed_gennemsnit = 4000 meter / (999,999 sekunder) = 14,4 m/s


Svar #9
12. november 2008 af marlene1 (Slettet)

 Jeg får 4 m/s :D så skulle det nok passe.


Svar #10
12. november 2008 af marlene1 (Slettet)

HOV!!! regnefejl, 14,4 passer meget fint (: tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: mekanik, kort opgave..!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.