Kemi

Reaktionshastighed

12. november 2008 af jansørensen (Slettet)

Ozon i meget lille koncentration fx. 0,3ppm anvendes til at fjerne mug fra bl.a. druer og pærer da gssen nedbryder ethen, som frigives fra moden frugt og grønsager

C2H6(g) + 2O3(g)  → 2CO2(g) + 2H2O(l)

forsøg viser at reaktionshastigheden passer med formlen

Vreak = k · [O3] · [C2H4]

ved 25 ºC er hastighedskonstanten 800M-1 s-1.

1) Beregn reaktionshastigheden når stofmængdekoncentrationen for ozon er 1,00 · 10-8 M og for ethen 4,50 · 10-6 M . ?

2) Hvorledes ændres reaktionshastigheden hvis koncentrationen af ozon til fjernelse af ethen halveres . ?

Håber der er nogen der vil hjælpe mig med denne opgave ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2008 af mathon

v1 = k · [O3]2 · [C2H4]

v2 = k ·( ½[O3])2 · [C2H4] = k*(1/4)*[O3]2 · [C2H4]

v2/v1 = (1/4)

v2 = (1/4)*v1


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2008 af mathon

hvis
du har ret i
Vreak = k · [O3] · [C2H4]
gælder


v1 = k · [O3] · [C2H4]

v2 = k ·(1/2)[O3] · [C2H4]

v2/v1 = (1/2)

v2 = (1/2)v1


Skriv et svar til: Reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.