Matematik

monotoniforhold og 3. gradspolynomie

13. november 2008 af babiiey (Slettet)

skal bestemme monotinoforholdene og de lokale ekstrema for

f(x)= x^4-14x^2+24x-1

har fundet f ' (x) = 4x^3-28x+24


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2008 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen f '(x)=0.

Du skal nok benytte CAS.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2008 af mathon

...som hjælper dig til omskrivningen

f '(x) = 4(x+3)(x-1)(x-2)

f '(x) = 0 har løsningerne
x = -3, x = 1 og x = 2

dvs.
med monotoniintervallerne

)-oo;-3[      ]-3;1[      ]1;2[      ]2;oo[


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2008 af noveau (Slettet)

Huske at skrive hvorvidt grafen er stigende eller aftagende i intevallerne.


Svar #4
13. november 2008 af babiiey (Slettet)

jeg kan ikke helt ikke få ti interactive til at finde f''(x)=0.

hva skal jeg skrive?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2008 af mathon

Define f(x) = x^4-14x^2+24x-1
Define g(x) = d(f(x),x)

solve(g(x)=0,x)
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2008 af mathon

OK!

jeg fik fejlagtigt tænkt TI-89


Skriv et svar til: monotoniforhold og 3. gradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.