Studievejledning

STX eller HTX << Læge >>

13. november 2008 af gAz_2635 (Slettet)

Heya jeg har besluttet mig for at være læge ^^ -.-

Men er det så HTX jeg skal tage eller STX? Hvad er bedst. Og hvilke fag? Havde tænkt mig A-Mat A-Fysik B-kemi ?? Kunne i komme med nogle gode råd? Skal jeg tage biologi istedet for ... hvad?

Tak tak :D

OG VIGTIGT: Synes i jeg burde tage 10. klasse med? Er ikke ret god til mat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2008 af Maria X91 (Slettet)

hvis du vil være læge og skal på uni, så skal du tage STX og tage linjen der heddder MatA, FysB og KemB. Da det også er det jeg skal. det med at du ikke er ret godt til matematik, der kan du få meget hjælp på gymnasiet, der er der hvad man kalder lektie hjælp. Håber det var svar nok:D


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2008 af Kysr (Slettet)

Du skal bestemt ikke vælge biologi. Du skal vælge matematik på A. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2008 af Rousfv (Slettet)

Jeg skal sandsynligvis ikke læse til læge, men det er med i mine overvejelser.

For det første fortrækker jeg STX, prøvet selv begge dele i 9. klasse.

Jeg synes Mat A,Kemi A er et bedre valg end Mat A,Fysik A hvis du vil være læge, men hvis du vælger engelsk A eller et begyndersprog kan du jo nøjes med at tage Mat på A.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2008 af 14203 (Slettet)

Om du vælger STX ellr HTX er ikke så vigtigt  vælg det du synes passer bedst til dig som person. Hvis du er rigtig god til naturvidenskab men ikke helt så glad for humaniora er HTX nok det der passer bedst men vil du gerne have en kom. af forskellige slags fag er STX vejen frem. Du skal her både tænke på at din endelige karakter skal være god hvis medicin er det du vil og samtidig skal du kunne holde motivationen gennem hele din gym/htx tid!

Du SKAL have Mat på a, dansk på a samt engelsk, kemi og fysik på mindst b niveau! for at kunne blive optaget på medicinstudiet! Hvis kemi interesserer dig kan dette være en fordel at have på a niveau, men er du ikke voldsom god til det er det - i forhold til dit gennemsnit smartere at vælge et a niveau fag som du er god til og kan score en høj karakter i!

Biologi kan du godt tage hvis du har mulighed for at suplere, men det er absolut ikke nødvendigt da du risikere at få en lærer der hellere underviser i økosystemer end i den menneskelige organisme! Men har du som sagt muligheden er det måske mere relevant end mediefag, astronomi eller drama!


Svar #5
14. november 2008 af gAz_2635 (Slettet)

kk, men det med at jeg ikke er så god til matematik :

Burde jeg tage 10. klasse eller som #1 siger, lærer jeg det i gym :)

Og mange tak for jeres hjælp..


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. november 2008 af Rousfv (Slettet)

hvis du har lavet en problem regning elektronisk, kan du prøve at lægge den herind så man bedre kan bedømme det spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#6, de fleste herinde er ikke lærere. Dernæst er der ikke behov for sådan et eftersyn, da man aldrig ved om den pågældende person vil tage sig mere sammen i fremtiden og forbedrer sig i matematik!

#5, du kan stille og roligt vælge STX, hvis det er det, du vil! - Man starter næsten i bunden (i matematik).

Minnie.


Svar #8
16. november 2008 af gAz_2635 (Slettet)

#7 OK : )))) MANGE TAK !!!

- damn i er fede herinde...
( altså fede på den seje måde haha :P )


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2008 af 14203 (Slettet)

Du kan helt sikkert godt starte direkte på stx hvis du føler du er klar til det, du skal dog være klar på virkelig at følge med, og læse på lektien ikke nødvendigvis kun én gang!!!

Som en anden siger starter man ofte fra bunden men niveauet hæves ret hurtigt og er du ikke med på det tidspunkt kan det godt blive en kamp. Men i mine øjne er 10. klasse nok ikke stedet du bliver super matematik nørd, men nok nærmere et sted du bliver klar til at blive det, så hvis du allerede er klar kan du (i mine øjne) godt springe det skridt over !


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. november 2008 af klotte (Slettet)

Hvis du ikke er så god til matematik vil jeg nu overveje biologisk aligeve- der er meget biokemi og en del om kroppens funktioner ( anatomi og fysiologi) ....så kan du senere opgraderer mat til A niveau via vuc.

MEN du har kun en chance for at få et HØJT studentereksamensbeivs- og det er dit gennemsnit du skal ind på.

Held og lykke


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Folkeskole og gymnasiematematik ligner slet ikke hinanden. For mig var gym-mat langt nemmere, for andre er det markant sværere. Basalt set gælder det om at følge med fra start.


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. november 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#10, sagen er det, at de fleste naturvidenskabelige studieretninger har matematik på A-niveau som obligatorisk.


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. december 2008 af DennisDeH (Slettet)

Om du vælger HTX eller STX for at komme ind er lige meget. De naturvidenskabelige linje på HTX giver automatisk adgang (hvis dine karakterer er ok), hvilket også er tilfældet med de fleste naturvidenskabelige linjer på STX :)

Du skal vælge STX hvis du godt kan lide en overvægt af humanistiske fag (sprog, kunstneriske fag, religion), og HTX hvis du kan lide en overvægt af naturvidenskabelige og tekniske fag (teknikfag, teknologi). De humanistiske fag vi har på HTX er samme sværhedsgrad som på STX, så det er ikke en "genvej" at tage HTX hvis du er dårlig til dem. Det bliver ca. lige hårdt, vælg efter interesse.


Brugbart svar (1)

Svar #14
18. december 2008 af jaja1111 (Slettet)

Hvis du skal læse medicin SKAL du på STX.

Her er et godt råd:

Bio A, Mat A, Kem B og Fys B, (har jeg ;) )

Jeg har derudover Mat på både A og B pga. min stud. retning.

Det er en klar fordel med Bio A, da du lærer en masse ting som fyma'erne IKKE kan. Du kan klart bruge basal viden om immunologi, neurologi, biokemi, økologi, mikrobiologi etc. videre hen. Du får kun blod på tanden.

Derudover kan du med huen på hovedet bryste dig af den hårdeste udd. på dit gym :P

Godt at have med i rygsækken når du skal videre hehe :P


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. december 2008 af Sherwood (Slettet)

Godt jeg ikke skal være læge! Jeg får godt nok den en af de blødeste udd. på gym (samf-mat), men til gengæld har jeg hygget mig gevaldigt igennem gymnasiet og udviklet mig som menneske.

(Der er ingen fordomme i det her!) :)


Brugbart svar (1)

Svar #16
18. december 2008 af lany (Slettet)

STX eller HTX? Det er ikke rigtigt at du SKAL på STX, idet begge uddannelser kan give adgang under forudsætning af, at du vælger de rigtige fag. Sætter man det lidt på spidsen, kan du sige, at man på HTX har en mere praktisk indgang til fagene, dvs. der f.eks. er en del laboratoriearbejde, og man behandler ofte praktiske problemstillinger. Det betyder ikke, at niveauet er lavere i f.eks. matematik og fysik, i nogle tilfælde er det tværtimod højere. Ét af de bærende fag er faget teknologi, og det skal du nok synes er spændende for, at du synes HTX er lige dig.


Brugbart svar (0)

Svar #17
18. december 2008 af 14203 (Slettet)

Lidt i forlængelse af hvad #14 iger, vil jeg i stedet foreslå dig at tage kemi på a i stedet for biologi! For jo biologi kan stille dig lidt bedre men kemien er langt over b niveau og derfor er et a niveau i dette fag altså mere brugbart! Desuden kan du i princippet få en bio lærer der kun tager det absolut mest nødvendige i forhold til reglerne og så ellers underviser i økosystemer for resten af pengene - og DÈT er altså surt.


Brugbart svar (0)

Svar #18
19. december 2008 af Eksamenshaj. (Slettet)

Reglerne for fagene er tydelige hvis man skal ind på medicin:

Mat på A, kemi B, fysik B, engelsk B og dansk A. Alle fag skal være bestået, og man skal have et gennemsnit på mindst 6, for at komme i betragtning.

Herudover kan man gøre hvad pokker man vil.


Skriv et svar til: STX eller HTX << Læge >>

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.