Matematik

cm2

13. november 2008 af katha!23 (Slettet)

Hvordan laver man et kvardrat med arealet 16 cm2


Svar #1
13. november 2008 af katha!23 (Slettet)

pleess hjælp mit opgave lyder så'n her : Tegn et kvardrat med arealet 16 cm2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

Hvad er kvadratroden af 16 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2008 af Danielras (Slettet)

Hvis du tager kvadratroden af arealet så får du netop sidelængden i det kvadrat der har dette areal.


Svar #4
13. november 2008 af katha!23 (Slettet)

hvad mener i , kan i forklare det på en anden måde


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2008 af Danielras (Slettet)

Et kvadrat er en firkant hvor alle siderne er lige lange. Hvis vi kalder sidelængden x kan arealet derfor findes af:

A = x*x

Hvilket er det samme som:

A = x^2

Nu ved du at arealet er 16, dvs.:

x^2 = 16

Og så kan du finde x ved at tage kvadratroden på begge sider:

x = 4

Helt grundlæggende så er det du gør jo bare at undersøge hvilket tal der ganget med sig selv giver 16, og dette er så din sidelængde.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

l*b = arealet af en firkant.

Du ved, at en kvadrat er lige lang på alle sider;
Så kan du opstille en ligning som hedder x^2 = 16cm^2
                                                                       hvor x = 4 
                                                                       for 4^2 = 16cm^2

Håber, jeg har gjort det mere overskueligt :S.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

Daniel var hurtigere end mig xD - og det ser væsentlig pænere ud :P.


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. november 2008 af katha1112 (Slettet)

hvad er halvdelen af 170526


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. november 2008 af gym8260 (Slettet)

bruge lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. november 2008 af Ernst Dam (Slettet)

firkanten skal være lige lang på alle sider og 90 grader på hver vinkel. Du dividerer 16 med 4 så får du resultatet af hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. november 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#10, du kan sagtens dividere i dette tilfælde. Men det er ikke fremgangsmåden for at finde længden/bredden på en kvadrat.

Hvis vi nu har en kvadrat med arealet 26, så vil sidelængden ifl. dig være 13, hvilket ikke er korrekt.
√26 = sidelængden.


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. november 2008 af Danielras (Slettet)

#10

Det er ikke omkredsen han er givet. Det er et rent tilfælde at din metode virker på dette eksempel. Forestil dig at arealet er 25, så får du ikke sidelængden ved at dividere med 4.


Skriv et svar til: cm2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.