Matematik

isolere igen

15. november 2008 af seriøs (Slettet)

Isoler n : ny + 3 = 4 ny – n

ny + 3 - 3 = 4 ny – n – 3 

0 + n = 3 ny – n – 3 + n

n = 3 ny – 3

n – 3 ny n(1-3y)

n =  -3 / 1 – 3y    kan det passe ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2008 af peter lind

Mener du med ny n*y? I så fald fra den midteste ligning.

n-3n*y= -3 <->

n(1-3y) =-3 <->

n=-3/(1-3y)=3/(3y-1)

Der må forudsættes y forskellig fra 1/3


Svar #2
15. november 2008 af seriøs (Slettet)

ok tak.. vil du se på den her?

Isoler b :  pb – p = 4 + b

Opløse I faktorer:

p(b – 1) = 4 + b / b – 1

p = 3 + 0(b)

Kan det passe ar b = 0 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2008 af peter lind

Første ligning skal være p(b-1) = 4+b


Svar #4
15. november 2008 af seriøs (Slettet)

ok er den så rigtig med facit at b = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2008 af peter lind

Dit spørgsmål i #2 tyder på at du skal finde p, og så er dit svar i #4 meningsløst. Du skal så i stedet dividere ligningen i #3 med b-1


Svar #6
15. november 2008 af seriøs (Slettet)

p(b-1) = 4+b

Jeg har også divideret med b-1 

p(b – 1) = 4 + b / b – 1

p = 3 + 0(b)

så har jeg jo også at b = 0   ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2008 af peter lind

Hvis du dividerer med b-1 får du p = (4 + b) /( b – 1)


Svar #8
15. november 2008 af seriøs (Slettet)

Ja :) jeg manglede bare parenteser, men facit er det samme? 

p (b - 1) = 4 + b / b - 1

p = 4+ b / b – 1

Her siger jeg b / b = 0 og 4 - 1 = 3

p= 3 + 0(b)


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2008 af peter lind

Du kan ikke udelade paranteserne


Skriv et svar til: isolere igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.