Matematik

funktioner

15. november 2008 af helle91 (Slettet)

hej.

jeg har lidt problemer med den sidste opgave i min aflevering, så jeg håber nogen kan hjælpe.

opgaven lyder således

Udviklingen i den gennemsnitlige levetid(middellevetid) for danske kvinder kan for årene efter 1995 med god tilnærmelse beskrives ved en linæer model: y=ax+b

hvor x er antal år efter 1995 og y er middellevetiden i år.

Middellevetiden for kvinder er vokset fra 78 år  i 1995 til 80,3 år i 2005

Bestem tallene a og b ?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2008 af Isomorphician

Du har dermed to punkter (0, 78) og (10, 80,3) som du kan bruge til at udregne a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2008 af juventuz (Slettet)

du har 2 punkter:

f(0)=78 og f(10)=80.3

løs nu ved hjælp af de formler, du har lært i skolen


Svar #3
17. november 2008 af helle91 (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.