Matematik

Udregning af b!

15. november 2008 af kirare (Slettet)

Ja, hvordan udregner B i y= a*x+b ?
Jeg ved godt, at B er skæringen på y-aksen, men problemet er, at den ikke når hele vejen til til Y, og hvis man forlænger, passer stykket ikke.


Svar #1
15. november 2008 af kirare (Slettet)

Ps. det er 1.G s niveau .


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2008 af Studine09 (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvad det er du skal beregne?

hvis det er skæring på y-aksen skal du sætte x=0...


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2008 af DennisDeH (Slettet)

Det er jo logik, det er en ligning :):

y= a*x+b

b=y-a*x


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2008 af ibibib (Slettet)

Hvis dine beregninger ikke passer med din aflæsning på grafen, kan det skyldes at y-aksen ikke skærer x-aksen i x=0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2008 af melis1989 (Slettet)

Du skal først finde a.

det gør du ved at sige a=(y2-y1) / (x2-x1)

derefter kan du finde b.

b=y1-a*x1

så hvis du har to punkter eks. P(3,5) og Q(5,10) kan du sige:

a= (10-5) / (5-3) = 2,5

b = 5 - 2,5 * 3= -2,5

hvis ikke du har to givne punkter kan du bare selv finde to punkter.. 


Skriv et svar til: Udregning af b!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.