Matematik

reducer?

16. november 2008 af hej. (Slettet)

hej alle sammen jeg har lidt problemer med reducerings opgaver. det ville være rart hvis i hjalp mig lidt :)

1. 4a + 5b - 7b = har et gæt skriv om det er rigtigt 4a+2b?

2. 9a - (5b - 5a)? har ikke noget gæt her :(

3. 3(6a + 3b) - 10a = har også et gæt her 8a + 9b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2008 af JackDannyK (Slettet)

 1. bliver 4a-2b ... 5b - 7b bliver negativt ;)

2. her skal du bare huske, at når der står "-" foran en parantes, så skal fortegn inde i parantesen ændres, dermed bliver resultatet: 9a - (5b - 5a) = 9a - 5b + 5a = 14a - 5b

3. helt korrekt ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2008 af ibibib (Slettet)

1. Der er en fortegnsfejl.

2. 9a - (5b - 5a) = 9a - 5b + 5a = fortsæt selv...

3. Korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2008 af Angora92 (Slettet)

Hej!!

1. Du har skrevet 4a + 2b. Du skal ændre + fordi 5b - 7b = -2b

2. Husk altid at gange tallene udenfor parantesen ind i parantesen, og når der står - foran skal du ændre fortegnet inde i parantesen. Sådan her: 9a - (5b - 5a) = 9a - 5b + 5a. Og så skal du bare gøre som du hele tiden har gjort, sådan at resultatet bliver: 14a - 5b

3. Den er rigtig :)


Skriv et svar til: reducer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.