Matematik

sandsynlighed?

16. november 2008 af hej. (Slettet)

hej alle sammen vil i være søde og hjælpe mig med den her opgave:

i en æske ligger 20 kugler med numrene fra 1-20. en kugle trækkes tilfældigt. hvad er sandsynligheden for at trække :

1. et ulige tal__ ? =har et gæt 50%?

2. nr 3.___ ? =har også et gæt her 1/20?

3. et kvadrattal___ ? har ikke et gæt


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2008 af peter lind

Du skal se på hvor mange tal i rækken 1-20, der opfylder de givne betingelser, og så dividere dette tal med 20. Du skal alle finde a) hvor mange ulige tal er der, b) hvor mange kugler har tallet 3, og c) hvor mange kugler har et kvadrattal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2008 af Angora92 (Slettet)

Dine første 2 gæt er rigtige.

Et kvardrattal er to ens tal ganget med hinanden. F.eks. så er:

1 * 1 = 1

2 * 2 = 4

3 * 3 = 9

4 * 4 = 16 osv.

Så 1, 4, 9, 16 osv. er kvadrattal.

Så skal du bare finde ud af hvor mange kvadrattal der er op til 20, og skrive ?/20.

Så kan du nok resten selv :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: sandsynlighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.