Matematik

hvad er en Funktion??

16. november 2008 af bublemis (Slettet)

 Nogle der kan forklare hvad en funktion er ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2008 af c_aastrup

For tal: En funktion en regel der til tal i en mængde knytter et andet tal.

fx. f(x) = 2x, hvor der for hvert x giver f(x) det dobbelte af x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2008 af Angora92 (Slettet)

En funktion beskriver hvordan en afhænger variabels, størrelse varierer sig pga. ændringer i en såkaldt uafhængig variabel. Afhængig variabel kan kaldes y og uafhængig variabel kan kaldes x.

Derfor hedder funktionen: y = f (x)


Svar #3
16. november 2008 af bublemis (Slettet)

 okay tak . kender i metoder hvordan man kan bestemme  en forskrift  på, for en lineær funktion, når der kendes 2 punkter?

udover analytisk med A= y1-y2/x1-x2 B= osv. og grafisk 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2008 af c_aastrup

tegn de to punkter ind i et koordinatsystem og træk en linje igennem dem.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2010 af CasperBHansen (Slettet)

 Jeg kommer fra programmør verdenen og skal til at starte op på matematik c niveau, og finder funktioner svært at forstå i matematik, fordi jeg har en klar forståelse af funktioner i programmering. Er der nogen der kan gøre det HELT NED på børnehave niveau at forklarer hvordan en funktion deklaréres og gøres brug af i matematik. Jeg er dybt forvirret, selvom konceptet er så enkelt, som det er.

Her er et praktisk eksempel fra programmering, bare for at sætte det i context. Hvis i kan bruge det til at få mig til at forstå matematik funktioner bedre:

funktionNavn(variableArgument1, variableArgument2)

{

     // her kan jeg gøre ved variablerne hvad det passer mig.

    nyVariable = variableArgument1 + variableArgument2;

    // returnér resultat af funktionen, dvs. nyVariable bliver svaret på funktionen.

     return nyVariable;

}

Jeg kan derefter gøre brug af den ved:

funktionNavn(2, 3);

dette ville give svaret: 5

Hvis eksemplet ikke hjælper, så se bort fra det. Jeg tror at i bund og grund er konceptet det samme, men udformes og gøres brug af på 2 vidt forskellige måder. Og det har bare slået mig ud af den matematiske forståelse for funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2010 af mcak74 (Slettet)

http://lsep.advsh.net/default.asp?laeringsobjektID=162&laeringsressourceID=668&skabelonID=1

Den her hjemmeside er rigtig god for dem som har svært ved funktioner


Skriv et svar til: hvad er en Funktion??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.