Matematik

Matematik- ligning med to uekendte - jeg er LOST

16. november 2008 af cille92 (Slettet)

Hej derude.

Jeg sidder og skal til at lave en afleveringsopgave til i morgen, og jeg kunne godt ruge noget hjælp.

Opgaven lyder:

Antallet af danske lønmodtagere, der betaler til efterlønsordningen, er i perioden 2000-2005 aftaget. Figuren viser, at udviklingen med god tilnærmelse kan beskrives med en lineær funktion y=ax+b, hvor x er antal år efter 2000, og y er antal lønmodtagere, der betaler til efterlønsordningen.

Det oplyses, at grafen for denne lineære funktion går gennem punkterne (1, 1472000) og (4, 1352000)

a) bestem tallene a og b og opskriv forskriften for den lineære funktion

Det ville simpelthen redde mig hvis I kunne hjælpe!

Tak!

(Har vedhæftet hele opgaven så I kan se figuren)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2008 af Isomorphician

a = (y2-y1)/(x2-x1)

Indsæt a og et punkt i:

y = ax + b, og isoler b.


Svar #2
16. november 2008 af cille92 (Slettet)

Jeg er ikke helt med ....


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2008 af Isomorphician

Lineær funktion: y = ax + b

Dine punkter:

(1, 1472000) = (x1, y1)

(4, 1352000) = (x2, y2)


Skriv et svar til: Matematik- ligning med to uekendte - jeg er LOST

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.