Matematik

Løsning til differentialligning

17. november 2008 af radiatorseng (Slettet)

Hej Alle.

Jeg er kørt fast i denne opgave, jeg har prøvet at løse den første del, men nu kan jeg simpelthen ikke komme videre, så håber der er nogle der kan hjælpe!! Opgaven lyder:

Destem til differentialligningen dy/dx -3y = ex den løsning hvis graf i punktet P(1,f(1)) har en tangent der er parallel med ligningen y=x-5.

På forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af mathon

deSolve(y ' = 3y+e^x,x,y)

dy/dx = 3*f(1)+e = 1

f(1) = (1-e)/3


Svar #2
17. november 2008 af radiatorseng (Slettet)

Tusind tak!!

Men hvor kommer den paralelle linje ind i billedet henne???


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2008 af mathon

linjen y = x - 5 har hældningstal 1,
hvoraf

dyo/dxo = 1 = 3*yo + e = 3*f(1) + e


Svar #4
17. november 2008 af radiatorseng (Slettet)

Tusind tak for al den hjælp du giver!!!

Men jeg forstår virkelig ikke denne opgave.....

Jeg kan godt se det du så skriver med hældningen, men hvad med x??? Det heller jo ex, skal x så bare være 1, ligesom man plejer???


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2008 af mathon

e1 = e


Skriv et svar til: Løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.