Fysik

Sær opgave med arbejde?

17. november 2008 af SørenJS (Slettet)

Halløj.

Jeg sidder og roder med en fysikopgave, som vi har fået af vores lærer. Jeg er gået lidt i stå ved denne opgave, da jeg vitterligt ikke forstår den. Hverken min ven eller jeg, har nogen idé om, hvordan den skal løses. Desuden virker spørgsmålet snørklet og dårligt formuleret.

Here goes:

En Porche har massen 1250kg og kan maksimalt yde en motorkraft på 79kJ. Det antages, at gnidningskraften Fg på bilen er 69kJ under accelerationen.
- Hvor lang en strækning skal Porchen accelerere over for at nå en hastighed på 108km/h?

For det første skal gnidningskraften jo ikke angives i joule, og for det andet synes jeg der mangler en form for tidsenhed, på den maksimale ydekraft for motoren. Jeg er dog ikke helt sikker.

Er der nogen der har en idé til, hvordan den løses? I behøves forresten endeligt ikke at løse den for mig, for så glemmer jeg det alligevel. Sig hellere, hvordan jeg skal gøre.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af Lurch (Slettet)

Du har helt ret i at enhederne ikke passer. Enheden skal selvfølgelig være i Newton, og ikke energi. Mon ikke din lærer har skrevet forkert? Prøv at regn opgaven hvor du siger at motoren yder en kraft på 79kN og gnidningen på 69kN.

Så tænk på newtons 2. lov samt bevægelsen for en konstant accelereret bevægelse


Svar #2
17. november 2008 af SørenJS (Slettet)

Vi har ærligt talt ikke arbejdet med dette før, så selvom det piner mig at spørge, er der så ikke en der kan lave et eksempel?


Svar #3
17. november 2008 af SørenJS (Slettet)

Okay, jeg er ikke helt sikker på, at vi har gjort det rigtigt, men here goes:

Vi kan regne ud, at den resulterende kræft = 10kN.

Vi ved at bilen, når den kører 108km/h har en potentiel energi på 562500J

Vi ved også, at ΔEmek = Ay

Da der her ikke er nogen potentiel energi, bliver det: ΔEkin = Ay

Vi får altså ligningen: 562500J=10000N*S

S=56,25M


Skriv et svar til: Sær opgave med arbejde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.