Matematik

A

18. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hej, kunne godt bruge hjælp til denne her opgave. :)

bestem arealet af punktmængden afgrænset af linjerne x = -4 , x = -1 og funktionerne f og g, hvor

f(x) = -4x og g(x) = 3x2

På forhånd tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv at indtegne dine to funktioner i et fælles koordinatsystem. Heraf kan du se, hvor punktmængden(overblik).

Arealet bestemmes nu ved brug af integralregning.


Svar #2
18. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

hvilke punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2008 af mathon

f(x) = -4x   og   g(x) = 3x2

A = -4-(4/3)∫(g(x)-f(x))dx + -(4/3)-1∫(f(x)-g(x))dx

da graferne for f(x) og g(x) skæres i -(4/3)
og
g(x)>f(x) for x<-(4/3)
f(x)>g(x) for -(4/3)<x<-1
 


Svar #4
18. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay,  -(4/3) resultatet eller


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2008 af mathon

...du skal beregne udtrykket i #3's linje 2...


Svar #6
18. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

resultat

-o,586062


Skriv et svar til: A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.