Matematik

Finde ligning til tangent - er gået i stå!! :S

18. november 2008 af Neeluh (Slettet)

Hej..

Har en prøve imorgen, og jeg er igang med at øve lidt, men sidder bare fast i denne her opgave..

Please, hjælp søges virkeligt..

f(x) = ½x^2 + 4x - x^½      , x = 4 <-- mangler et tal, som fx (5,2), og er derfor gået totalt i stå :S Ved ikk hvordan jeg skal gøre..

Det jeg er kommet frem til er y = 8x - 54 men det er helt forkert fordi det skal ifølge facit give y=7,75x - 9

HJÆLP :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af mathon

f '(x) = x + 4 - (1/(2√(x))

f '(4) = 4 + 4 - (1/(2√(4)) = 8 - 1/4 = 7,75 = 31/4


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2008 af mathon

f(4) = 22

tangent:
y - 22 = (31/4)*(x-4)


Skriv et svar til: Finde ligning til tangent - er gået i stå!! :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.