Matematik

Funktion...

19. november 2008 af CJN (Slettet)

Hjælp?

f(t) = 9560/1+4,6*e-0,09*t

hvordan finder jeg:

f(t)=8000
 

Jeg synes atså ik jeg kan få det til at passe??

((9560/8000) - 1)/4,6 = e-0,09t

ln((9560/8000)-1)/(4,6)/(-0-09) = t

Kan det passe at:

t=18,16395...???

f(t) = 9560/1+4,6*e-0,09*18,16 = 5091, så det er vel forkert... Hjælp, hvor går det galt?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2008 af mathon

f(t) = 9560/(1+4,6*e-0,09*t)

8000 = 9560/(1+4,6*e-0,09*t)

(8000/9560) = 1/(1+4,6*e-0,09*t)

(9560/8000) = 1+4,6*e-0,09*t

4,6*e-0,09*t  =  (9560/8000) - 1

e-0,09*t = ((9560/8000) - 1)/4,6

-0,09t = ln(((9560/8000) - 1)/4,6)


t = ln(((9560/8000) - 1)/4,6)/(-0,09)




Svar #2
19. november 2008 af CJN (Slettet)

Tusind tak! Det er med at holde tungen lige i munden og hovedet koldt med alle de parenteser :-O


Skriv et svar til: Funktion...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.